Heineken 0.0

Heineken 0.0 je brezalkoholno svetlo pivo, ki ne vsebuje alkohola. Gre za inovacijo, ki so jo ustvarili pred leti. Zvarjeno je po unikatnem receptu, in sicer iz izbranih naravnih sestavin: vode, ječmena, sladu in hmeljnega ekstrakta. Ali ste vedeli, da je narejen s pomočjo dvostopenjskega postopka varjenja in fermentacije, in sicer z uporabo prav posebnega, edinstvenega A-kvasa družbe Heineken. Tam s popolnoma naravnim postopkom izločijo alkohol. Pivovarski mojster pa s postopkom mešanja piva ustvari odličen sadni okus z blagimi sadnimi notami. To pa je tudi okviren recept, kako nastane Heineken 0.0. 

Heineken 0.0

Izotonična pijača

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tem edinstvenem pivu. V kolikor želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Heineken 0.0 je izvrstna izotonična pijača, ki napolni vaše telo z izredno pomembnimi mikroelementi in hranili, po telesnem ali pa psihičnem naporu. Brezalkoholno pivo je iz leta v leto bolj priljubljeno. Nekateri se z omenjenim pivom odžejajo še rajši kot pa z običajnim pivom. Brezalkoholno ima namreč približno polovico manj kalorij od običajnega piva. Kot smo že omenili piva brez alkohola veljajo za izotonična in so ravno zaradi tega tudi najbolj priljubljena pri športnikih. To pomeni, da ima tekočina enake koncentracije raztopljenih delcev v krvi. Poleg tega pa se sestavine (vključno z ogljikovimi hidrati kot energijo, polifenoli in vitamini) lahko hitreje absorbirajo in posledično uporabijo v krvnem obtoku. 

Lahko ga pijejo nosečnice?

Ali ste vedeli, da tudi nosečnice lahko pijejo Heineken 0.0? Ja, prav zares! Vendar pa morajo pri tem upoštevati, da je pijačo mogoče piti le do določene meje. Podobno pa je tudi za voznike, saj je pivo brez alkohola lahko idealna alternativa, poživilo in osvežitev med vožnjo na poti do cilja. 

Heineken® 0.0

Procent alkohola

Ali veste, katera piva štejemo med brezalkoholna? To so vsa tista, ki vsebujejo alkohol med 0,0 % do 0,5 %. Do 0,5 % je namreč vsebnost, ki nima merljivega vpliva niti na ljudi, ki so sicer bolj občutljivi na alkohol. Točno takšno pivo je tudi Heineken 0.0, ki ga morate poskusite tudi vi!

0.0% alkohola

Postopek izdelave

Pa naj vam ob koncu tokratnega članka predstavimo še nekaj preostalih postopkov, kako je mogoče izdelati brezalkoholno pivo. Načeloma je postopek kuhanja enak kot pri katerem koli drugem pivu. Vendar pa obstajajo različne variante za zmanjšanje vsebnosti alkohola. Tako je možno vsebnost alkohola zmanjšati med fermentacijo ali pa se lahko alkohol umakne nekoliko pozneje. 

Fermentacija

Med potekom postopka fermentacije piva edinstveni kvas zagotavlja, da se sladkorji, ki jih vsebuje slad, pretvorijo v alkohol. Seveda pa je potrebno ta postopek ustaviti, predene se proizvede več kot 0,5 % alkohola. Pri tem poznamo več različnih možnosti: ustavljena fermentacija, dušena fermentacija ali pa poseben kvas. Slednji velja za dokaj novo metodo, kjer se uporablja edinstveni oziroma poseben kvas. Sladu sladkorja ne morejo fermentirati in kot rezultat nastane IPA s polnim okusom in le 0,4 % alkohola!

Fermentacija

Druge metode

Poznamo pa seveda tudi metodo, kjer lahko alkohol odstranijo naknadno, po zvarjenem pivu. Pri tem lahko uporabijo način vakuumske rektifikacije ali pa filtriranje. Pri slednjem se alkohol spusti skozi membrano, ki skozi spusti samo vodo in še alkohol. Preostalo, visoko koncentrirano tekočino zmešajo z vodo, dokler vsebnost alkohola ne znaša samo 0,5 %. 

Osvežilni okus

Postopki so zares različni in specifični. Nazadnje pa kot rezultat nastane edinstveni Heineken 0.0 oziroma brezalkoholno pivo, ki je zares okusno in osvežilno. Heineken 0.0 ima osvežujočo sadno noto in uravnotežen nežen sladni okus, ki se najbolj prileže po športni ali kateri drugi športni aktivnosti. Predlagamo vam, da vaš hladilnik še danes napolnite s tem edinstvenim pivom. Ravno prav ohlajen bo namreč še bolje stekel po vašem grlu in osvežil vaše brbončice na jeziku. Pa na zdravje!

drink and drive

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja