Jabolčni TAT

Jabolčni TAT z okusom bezga je osvežilna, gazirana pijača, ki je narejena na osnovi jabolčnega vina. Slednji vsebuje 4,5 % alkohola in ponuja naravno aromo edinstvenih bezgovih cvetov, ki dajejo tekočini prav posebno osvežilno noto in še tatinski karakter. Ker niso želeli, da bi se jabolčno vino »dolgočasilo«, so mu dodali mehurčke in še nekatere druge sestavine. Naj poudarimo, da to vino najlepše steče takrat, ko je dobro ohlajeno in posledično izredno osvežilno ter pitno. Sedaj pa vam bomo predstavili ključne sestavine omenjene pijače. Jabolčni TAT torej vsebuje: jabolčno vino (fermentirani jabolčni sok s sladkorjem) 46%, vodo, sladkor, ogljikov dioksid, kislino: jabolčna kislina, barvilo: karamel, naravne arome in še antioksidant: kalijev metabisulfit.

Jabolčni TAT

Nakup preko spleta

V kolikor smo vas z uvodno predstavitvijo Jabolčnega TAT-a navdušili, potem vam svetujemo, da to pijačo naročite kar preko spletne trgovine Rundasekunda. V enem paketu boste prejeli 25 enot (0,33 litra za posamezno enoto). Cena enega paketa pa znaša 20,99 evrov. 

V nadaljevanju tokratnega članka smo za vas pripravili še več informacij o omenjeni pijači. Za slednjo bomo v nadaljevanju uporabljali še naslednje izraze: jabolčnik, jabolčno vino ali cider. Če želite izvedeti več informacij o tem, potem vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Cider jabolčni tat jabolko, 24 x 0,33l – Rundasekunda

Rezultat posebnega, specifičnega tehnološkega postopka

Naj že na začetku poudarimo, da je Jabolčni TAT nastal kot rezultat prav posebnega, specifičnega tehnološkega postopka. Postopek pridobivanja oziroma njegovega nastajanja se začne že v sadovnjaku, kjer uspevajo različne sorte izredno okusnih ter sočnih jabolk. Ta je nujno potrebno obrati ob primernem času, ko so jabolka ravno prav dozorela in zato vsebujejo tudi optimalno količino sladkorja. Nato sledi umivanje ter mletje jabolk, ki so kmalu za tem pripravljena za proces prešanja.

Tako nastane naravni in sveži jabolčni sok. Slednjega obožujejo najmlajši, saj je precej sladek. Nato se prične še najbolj pomemben proces, ki se imenuje fermentacija. Pasteriziranemu jabolčnemu soku, ki ga shranjujejo v rezervoarje, dodajo še nepogrešljivo sestavino – kvasovke. Te prispevajo k temu, da se lahko v času procesa fermentacije naravni sok pretvori v blag alkohol. Ko se omenjeni proces zaključi, je potrebno odstraniti kvas. Tako, pa je Jabolčni TAT že skorajda končan. Za zorenje potrebuje le še en dober mesec, nato pa bo pripravljen za polnjenje v steklenice ali pa pločevinke. Delavci ga kasneje še ustrezno zložijo v zabojnike, nato na palete in tako se lahko paket naloži na tovornjak oziroma na določen transport, ki bo dostavil pošiljko na želeno lokacijo.

Razlike med Jabolčnin TAT-om in jabolčnim vinom

Pa naj vam na tem mestu na kratko predstavimo še razlike, ki se pojavljajo med klasičnim in jabolčnim vinom. Slednje je pripravljeno iz ravno prav zrelih jabolk, vendar vsebuje skoraj polovico manj alkohola v primerjavi s klasičnim vinom. Obenem ima cider dodane tudi mehurčke, kar pomeni, da je gaziran. Razlika je dobro opazna tudi pri serviranju te pijače. Jabolčno vino se namreč običajno postreže zelo ohlajeno (oziroma celo z ledom), med tem ko se klasično vino postreže pri sobni temperaturi. Nazadnje pa moramo omeniti še eno veliko razliko, ta je povezana z njunim karakterjem. Klasično vino je namreč dosti bolj resno, cider pa dejansko izstopa zaradi svoje zabavne, divje narave, ki mu daje tudi vrhunski okus. Ustvarjalci te pijače tudi pravijo, da je jabolčni TAT obdarjen s tatinskim značajem, ki mu ga pripisujejo zaradi različnih sestavin in še živahnih mehurčkov. Čeprav imata cider in klasično vino precej razlik, pa jima lahko pripišemo tudi eno skupno lastnost. Oba se namreč pripravljata s postopkom fermentacije sadja. Klasično vino je narejeno iz grozdja, cider pa iz zrelih, sočnih in sveže nabranih jabolk. Zagotovo vas bo presenetil ta podatek, da omenjeno pijačo (jabolčno vino) izdelujejo v pivovarni. Vendar to nikakor ne pomeni, da se ga lahko primerja s pivom. Slednji je namreč za razliko od cidra, narejen iz hmelja in ječmenovega sladu. Pivo ima tudi dosti bolj grenek okus.

Jabolčni TAT

Priljubljena Slovenska pijača

Ali veste, da je na naših tleh cider precej priljubljen? Z njim se namreč zelo radi odžejajo tako mladi kot tudi nekoliko starejši. Kljub temu še vedno ni v samem vrhu priljubljenih pijač. So pa v Angliji in Belgiji izredno navdušeni nad njegovim okusom. Pripravljajo ga iz prav posebnih sort jabolk, med katerimi lahko zasledimo: Dabinett, Ellis Bitter, Major, Harry Master in Michelin. To so manjša jabolka, ki imajo trpek in obenem sladek okus. Kot zanimivost na tem mestu moramo dodati še to, da so jabolčno vino (v nekoliko bolj okrnjeni/drugačni obliki) pili že Rimljani, Hebrejci in Grki. Čeprav se morda to sliši precej nerealno, glede na to, da je jabolčnik v zadnjih letih tako priljubljen, kot bi ga odkrili šele pred kratkim. Gre celo za eno izmed najbolj hitro rastočih pijač v kategoriji alkoholnih pijač.

Cider jabolčni tat jabolko, 24 x 0,33l – Rundasekunda

Pijača, ki jo enostavno morate poizkusiti

Mi vam sporočamo, da Jabolčni TAT enostavno morate poskusiti! Prepričani smo, da vas ta tekočina ne bo razočarala. Verjemite, da boste vi in vaše brbončice naravnost navdušeni nad svežim in sladkim okusom, ki ga ponuja! Izvrstno se vam bo prilegel v vročih poletnih dneh, ko vam ga bodo postregli z ledom. Poleg tega jabolčnik ne sme manjkati tudi na praznovanju vašega rojstnega dne, ob gledanju športnih dogodkov ali ob druženju s prijatelji. Hitro kliknite na zgornji odebeljeni napis in še danes opravite nakup te okusne pijače. 

Predlagamo vam, da pregledate še ostalo ponudbo alkoholnih in brezalkoholnih pijač, ki so jo za vas pripravili v spletni trgovini Rundasekunda. Oglejte si tudi steklene kozarce za pivo in točilne naprave (Blade in The Sub), ki ne smejo manjkati pri vaši hiši. Opravite  naročilo še danes, ne bo vam žal!

Preberite tudi:

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja