Pepsi

Pepsi napitek lahko kupite v različnih živilskih trgovinah po celotni Sloveniji. Shranjena je v plastični embalaži. Naročite pa jo lahko tudi preko spletne trgovine Rundasekunda, kjer boste za šest plastenk (po1,5 l) odšteli samo 9,99 evrov. Če želite o Pepsi pijači izvedeti več podatkov in informacij, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli veliko novosti, ki vas bodo presenetile.

Radenska Pepsi Cola, 24 x 0,33 l – Rundasekunda

Brezalkoholna gazirana pijača

Najverjetneje veste, da je Pepsi zelo dobro poznana brezalkoholna pijača, ki je gazirana. Priljubljena je tako med mladimi kot tudi med starejšimi. Z njo pa se izredno radi odžejajo tudi odrasli med malico v službi. Gre namreč za tekočino, ki vam bo zagotovo dala zalet za premagovanje različnih vsakodnevnih ovir. Zagotovo ste se že kdaj vprašali, zakaj je Pepsi tako temne, skoraj črne barve. Sporočamo vam, da je pijača namreč obarvana s karamelo.

Brezalkoholna gazirana pijača Pepsi

Poleg tega pa je izredno osvežilna in ima edinstveni okus, ki vsakič znova navdušuje. Narejena je iz naslednjih nepogrešljivih sestavin: vode, sladkorja, ogljikovega dioksida, barvila: E150d; kisline: fosforjeva (V) kislina. Poleg naštetega pa vsebuje tudi nekatere arome. Med njimi lahko najdemo: kofein in naravno aromo ter stabilizator – gumi arabikum. Na tem mestu naj še kot zanimivost dodamo, da je prvotni recept za omenjeno pijačo vseboval tudi vaniljevo aromo, ki pa so jo kasneje črtali z recepta, saj se ni več kazal kot dovolj učinkovit pri oblikovanju okusa.

Kako se je z leti razvijal Pepsi

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj ključnih informacij, ki so povezane z razvojem in zgodovino omenjene tekočine. Začetek ustanovitve sega v davno leto 1893, ko je gospod Caleb Bradham ustvaril to pijačo. Predstavil jo je pod imenom Brad’s drink. Po petih letih pa so jo preimenovali v Pepsi-Colo.

Pepsi skozi leta

To ime so leta 1961 skrajšali na različico Pepsi, ki se uporablja še danes. Zgodovinski viri navajajo, da se je pijača sprva prodajala v lekarnah. Nekateri ljudje so namreč imeli svoje prepričanje, da naj bi njene sestavine pomagale pri urejanju in izboljšanju prebave. Tudi njen ustvarjalec – gospod Caleb, si je prizadeval ustvariti privlačno pijačo, ki bi pomagala pri prebavi ter obenem prispevala k višji človekovi energiji. Leta 1903 je Bradham steklenice z omenjeno gazirano pijačo umaknil iz lekarne in jih preselil v najeto skladišče.

8.000 litrov pijače v enem letu

Istega leta so prodali skoraj 8.000 litrov Pepsi pijače, kar je bil izjemno velik uspeh za podjetje. Kmalu za tem pa je prodaja le še rasla in se povečevala. Od leta 1909 se je rast le še večala, saj je pionir avtomobilskih dirk Barney Oldfield (kot prva slavna oseba) podprl ta napitek. Pijačo je opisal z naslednjimi besedami: »osvežujoča in poživljajoča,« kar je pri nekaterih ljudeh vzbudilo še dodatno zanimanje za okušanje. Žal pa vse skupaj ni trajala predolgo, saj je že leta 1923 družba zapadla v stečaj. Pojavljati so se namreč začele finančne izgube. Slednje so nastale zaradi prevelikega špekuliranja cen. Tako je omenjeno blagovno znamko kupil gospod Megargel. Bil je precej neuspešen pri oživljanju te znamke, zato jo je prodal Charlesu Guthu. Med letoma 1936 in 1938 se je dobiček po dolgem neuspešnem obdobju le povečal. Tako je znova začela rasti priljubljenost te osvežilne pijače. Slednja je v nekaj letih še večkrat doživela zamenjavo imena, znova pa so jo kot samostojno  priznali pred sedmimi leti.

Pepsi

Če se še nikdar niste odžejali s to pijačo, vas pozivamo, da to storite še danes! Najprej vas pozivamo, da svoj hladilnik napolnite s Pepsi. Kot smo že omenili, jo lahko naročite v spletni trgovini Rundasekunda. Ne čakajte predolgo in nakup opravite še danes! K sebi povabite svojo najljubšo osebo in skupaj uživajta ob okusni pijači. Slednja bo poskrbela za dobro energijo, odlično pa se bo prilegla ob slani hrani.

Prebrite tudi:

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja