Brezalkoholne pijače

Brezalkoholne pijače v svojo skupino uvrščajo kar nekaj različnih napitkov, med katerimi so nepogrešljivi: različni sladkani/nesladkani, naravni sokovi, mlečni napitki, kava, čaj, voda z okusom, gazirane brezalkoholne pijače, nektarji in še nekatere druge. Vse naštete pijače so že vrsto let priljubljene tako med mladimi, otroci in tudi med starejšimi. Tudi tisti, ki so v srednji odraslosti se (predvsem na delovnem mestu med pavzo) precej radi odžejajo s katero izmed naštetih pijač. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo še bolj podrobneje predstavili nekatere brezalkoholne pijače. V kolikor želite izvedeti še več informacij o tej tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Brezalkoholne pijače

Verjetno veste, da je za večino ljudi žeja precej dober pokazatelj, da je čas za uživanje vode ali katere koli druge brezalkoholne pijače. Kljub temu se večkrat zgodi, da človek enostavno presliši jasne signale žeje, ki jih sporoča telo. Ravno zaradi tega je priporočljivo, da preverite, ali je vnos tekočine v telo zadosten. Voda predstavlja v telesu približno 60 % teže.

Brezalkoholne pijače - Rundasekunda

Vse celice, tkiva in organi jo nujno potrebujejo za normalno delovanje. Med drugim so njene funkcije: odstranjevanje odpadnih snovi, prenos hranil in kisika do celic, ohranjanje telesne temperature, varovanje tkiv, sklepov, organov in še več. Koliko vode dnevno je potrebno popiti, je odvisno od tega, koliko tekočine izgubi človek tekom dneva. Vodo namreč nenehno izgubljamo preko ledvic, črevesja, kože in pljuč, zato jo je potrebno nadomestiti z rednim uživanjem novih tekočin (in tudi hrane, ki vsebuje vodo). V kolikor v telesu ni dovolj vode za normalno delovanje, potem že lahko govorimo o dehidraciji. Že ob blagi dehidraciji je mogoče opaziti simptome, kot so utrujenost, glavobol ali pa pomanjkanje energije. Pitna voda je zatorej izredno pomembna, saj vpliva na delovanje življenjsko pomembnih procesov v človeškem telesu. Poleg tega zdrava pitna voda tudi najbolj lahko odžeja človeka. Vsebuje potrebne sestavine za človeški organizem, med katerimi sta kalcij in magnezij.

Ne spreglejte:

Koliko vode ali katere koli druge tekočine je zaželeno vnesti?

Pa sploh veste, koliko vode ali katere koli druge tekočine je zaželeno vnesti? Naj poudarimo, da je priporočen dnevni vnos tekočine, brezalkoholne pijače odvisen od različnih dejavnikov. Med njimi so: teža, spol, stopnja telesne aktivnosti, zunanja temperatura, količina zaužite hrane, zdravstveno stanje in še več razlogov. Ravno zato se potreben vnos tekočine razlikuje med posamezniki.

Sola

Po smernicah, ki veljajo pri nas, naj bi zdrava odrasla oseba dnevno popila od 2 pa do 2,5 litra tekočine. Pri tem se že upošteva tekočina, ki se jo zaužije preko hrane (npr. sadja, zelenjave, juhe idr.). Precej podobno priporočilo je izdala tudi Evropska agencija za varnost hrane, ki navaja, da je za ženske priporočljivo popiti 2 litra dnevno, za moške pa 2,5 litra.

Radenska

Ta potreba se nekoliko poveča v vročini in ob telesni aktivnosti. Svetujemo vam, da zgornjim priporočilom tako prištejete še kakšen kozarec ali dva. Povečane potrebe po tekočini oziroma (najbolj priporočljive po vod)i pa so tudi pri nosečnicah, doječih materah in še ob nekaterih zdravstvenih težavah (kot so bruhanje, diareja in vročina). Za vse vzdržljivostne športnike je izredno pomembno, da poleg vode nadomestijo še elektrolite, ki so jih izgubili z znojenjem.

Kako zelo pomembno je uživanje vode

Kljub vsem naštetim razlogom, da je izjemno pomembno uživanje vode, pa vam svetujemo, da si občasno privoščite še katere druge brezalkoholne pijače. Nekatere priljubljene pri vseh generacijah smo omenili že na začetku današnjega članka. Na tem mestu pa vam predstavljamo še eno in edino brezalkoholno pivo. Gre za pijačo, ki je v zadnjih letih postal pravi prodajni hit. Njegov okus je namreč edinstven, specifičen in nenadomestljiv. Naj poudarimo, da pivo z vsebnostjo alkohola med 0,0 % in 0,5 % sodi med brezalkoholne pijače. Do 0,5 % je namreč vsebnost alkohola tako majhna, da nima merljivega vpliva niti na ljudi, ki so sicer občutljivi na alkohol ali pa ga ne marajo.

Brezalkoholno pivo

Že kar nekaj let lahko na policah v živilskih trgovinah najdete 0.0 piva, med katerimi so: Malt 0.0, Radler 0.0, brezalkohobrelne pijače Union in tudi Heineken 0.0. Postopek kuhanja je največkrat enak kot pri varjenju katerega koli drugega piva. Kljub temu pa obstajajo različne variante, ki vplivajo na zmanjšanje vsebnosti alkohola.

Brezalkoholno pivo

Tako se lahko vsebnost alkohola (a) med fermentacijo zmanjša ali pa (b) se lahko alkohol pozneje umakne iz tekočine. Brezalkoholno pivo je v veči vidikih bolj zdravo od običajnega, saj manj obremenjuje jetra, ima manj kalorij in je izotoničen. Ravno zaradi teh razlogov ga cenijo prehransko osveščeni ljudje, športniki in tudi vozniki. Slednji se z njim precej radi odžejajo med pavzo na poti do cilja. Izredno priljubljeno je tudi Union brezalkoholno pivo. To je naravna pijača za vse, ki uživajo v okusu piva, vendar si ne želijo ali pa ne smejo piti alkohola. Izotonična pijača pomaga vzdrževati tekočinsko ravnovesje v človeškem telesu. Prijetno ujemanje hmeljne grenčice, sladne arome in ostalih sestavin pa poskrbijo za osvežilen karakter.

Širok nabor brezalkoholnih pijač preko spleta

Če se želite z omenjenim pivom osvežiti tudi vi, vam svetujemo, da ga naročite preko spletne trgovine Rundasekunda. Za en paket boste odšteli le 17,49 evrov. Vedite, da je v posamezni enoti 0,5 litra tekočine. Preglejte še ostale brezalkoholne napitke, ki so jih za vas pripravili v spletni trgovini.

Brezalkoholne pijače - Rundasekunda

Med drugim lahko v njihovi ponudbi najdete tudi vodo Zala z različnimi okusi. To so nizkoenergijske negazirane brezalkoholne pijače z različnimi dodatki sokov in vitaminov. Ponujajo popolno osvežitev! Potrošnike razveseljuje že 19 let.

Sola pijače – Rundasekunda

Linija kakovostnih nizkoenergijskih negaziranih brezalkoholnih pijač z okusi je narejena na osnovi izvirske vode Zala in je brez dodanih konzervansov. Predlagamo vam, da se tudi vi odžejate z katero izmed naštetih tekočin. Kliknite na zgornji odebeljeni napis in opravite nakup. 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja