Francoska rdeča vina

Francoska rdeča vina veljajo za najbolj priljubljena vina na celem svetu! Imajo namreč prav poseben, vrhunski okus, ki tudi vas ne bo pustil na cedilu. 

 V nadaljevanju današnjega članka vam bomo predstavili še več informacij, ki so povezane s tematiko – Francoska rdeča vina. V kolikor želite izvedeti več informacij o tej tematiki, potem vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Francoska rdeča vina

Verjetno veste, da se Francija uvršča med največje pridelovalke omenjene pijače na svetu. Gre za najbolj legendarno vinsko državo na celem planetu, kjer so se kot čisti začetniki v svetu prvič bolj premišljeno lotili vinarstva. To je bilo tekom zgodovinskega razvoja še dodatno podprto s številnimi izvozi njihovih vin v bogatejše, severnoevropske dežele, med njimi sta bili Nizozemska in Velika Britanija. Kupcem iz teh držav ni bilo hudo plačevati višjih zneskov za dobra vina in francozi se tega zavedajo še danes. Sedaj pa je znano, da je kupec njihovih  vin postal ves svet. Ker se Francozi zelo radi pohvalijo, so vsem zelo dobro poznana Francoska rdeča vina. Slednja namreč predstavljajo vinsko kulturo.

Cotes du Rhone Rouge

Francija je ena izmed najbolj znanih vinskih držav

V Franciji je kar nekaj znanih vinskih dežel, med katerimi je tudi Bordeaux. Ta leži na atlantski obali in je najprestižnejša svetovna regija. Od tam namreč prihajajo najboljša in posledično tudi zelo dobro poznana vina. Kot zanimivost na tem mestu vam sporočamo, da je leta 1855 francoski kralj Napoleon III. ukazal najti najboljša rdeča vina. Ugotovili so, da so najboljša nastala zares v omenjeni pokrajini.  Druga najbolj slavna vinska regija v omenjeni državi pa je Burgundija. Sortno je sicer bolj skromna, vsa skrivnost pa je skrita v legah vinogradov. Nazadnje naj omenimo še zelo znano regijo – Provanso. Večina vinske produkcije te izredno slikovite pokrajine so roseji.

Beaucharme Pinot Noir - Francosko rdeče vino

Če bi se tudi vi želeli posladkati z vinom, potem vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis. V spletni vinoteki eVino pa lahko to tekočino naročite še danes.

Preberi tudi:

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja