Pale Ale pivo

Pale Ale pivo je prav poseben stil, ki je znan predvsem po tem, da vsebuje nekoliko višjo vsebnost hmelja. Slednji pa se je uporabljal kot konzervirno sredstvo na dolgih potovanjih. Pale Ale pivo je zlate do bakrene barve s srednjo vsebnostjo sladu in še srednje poudarjenim telesom. Aroma je zmerna, lahko pa je tudi močna. Omenjena tekočina se odlično prileže k pikantnim jedem ali pa priljubljeni sečuanski kuhinji.

Laško IPA pivo, 24 x 0,5l + gratis 24 x 0,33 Laško Zlatorog 0.0

Na tem mestu moramo še omeniti, da nekateri uporabljajo za Pale Ale pivo tudi krajšo različico imena IPA. To je namreč predhodnik današnje krajše različice. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo o omenjenem stilu predstavili še več informacij. Če želite izvedeti več informacij o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Best IPA Beer Brands | Proof

Pale Ale pivo je spremenil pravila igre v pivovarstvu

Pale Ale pivo je že kar nekaj časa nazaj dobro spremenil pravila igre v pivovarstvu. Lotili so se eksperimentiranja in med njimi odkrili ta stil. O slednjem pa govorijo tako poznavalci kot tudi laiki. Kot smo že omenili, ima Pale Ale pivo precej specifičen okus, ki pa marsikomu ni ravno pri srcu. Idealna temperatura za serviranje te tekočine je od 10 do 12 °C. Pri nekoliko nižjih temperaturah pride do izraza predvsem grenkoba, ki pa običajno zasenči tiste bolj nežne oziroma sadne arome.

Kaltenhausen Gandolf IPA Torp, THE SUB sodček, 2l

Ko se tekočina ogreje, dejansko lahko uživate v njeni polni paleti možnih okusov. Nekateri pravijo, da je Pale Ale pivo preveč grenko. Mi pa pravimo, da je to odvisno od vsakega posameznika oziroma od njegovega okusa. Če ste omenjeno pijačo poskusili v začetku trenda, ko je v pivih prevladovala dosti bolj sveža aroma, pri kateri te je hitro presenetil grenak okus, potem vam svetujemo, da jo poskusite znova. Danes je namreč ta stil dosti bolj priljubljen in zato se za vsakega najde »zvarek«, ki bo potešil želje in pričakovanja! Pivovarji so proces usvojili do te mere, da znajo izkoristiti arome hmelja brez dodajanja prevelike količine grenkob. 

10x Kaltenhausen Gandolf IPA Torp, THE SUB sodček, 2l

Vsebuje več alkohola

Na tem mestu moramo še omeniti, da je Pale Ale pivo močnejše po alkoholu in zaradi tega tudi bolj pogosto vsebuje višji sladkorni delež. Ravno zaradi tega je celo možno, da vas bo naslednji dan presenetil nesramni maček. Poudariti moramo, da na intenziteto omenjene tekočine vpliva tudi dehidracija, zato absolutno priporočajo še pitje vode. Vsekakor vam svetujemo, da ste pri pitju zmerni in ne pretiravate. Verjamemo da se zavedate, da lahko alkohol resno škoduje zdravju, zato ga pijte v omejenih količinah. Predlagamo vam, da se z njim odžejate ob druženju s prijatelji ali pa ob gledanju športnih ali katerih drugih tekem.

The 15 most popular 'craft' beer brands in the US - The Drinks Business

Hramba Pale Ale piva

Pomembna je tudi primerna hramba tega piva. Pri tem moramo izpostaviti predvsem količino svetlobe in temperature med hrambo. Če bodo steklenice počivale pred oknom, kjer bo prodiralo skozi veliko svetlobe in bo temperatura okolja konstantno nihala, se lahko okus še tako zelo kvalitetnega piva pokvari že pred uživanjem. Prepričani smo, da si tega resnično nihče ne želi! Velik faktor je tudi hmelj, ki hitro izgublja prekrasne karakteristike, zato nikakor ne kupujte piva, ki mu bo v kratkem času potekel rok trajanja ali pa se je to morda že zgodilo.

Beer Glassware Guide: Beer Glass Types and Uses

Nakup preko spletne trgovine 

Ob zaključku današnjega članka vam svetujemo, da čim prej naročite paket z omenjenim pivom. Dajte mu tudi vi priložnost in prepričani smo, da vas bo očaral! V primeru, da temu ne bo tako, vam svetujemo, da izberete še katero drugo vrsto piva.

Spiegelau Craft Beer Glasses IPA Glas, 2er Set | Spiegelau

Odločite se lahko za večne lager klasike, kot so Laško pivo, Union in Heineken. Nikar ne pozabite tudi na vaše mladostnike, ki se lahko od sedaj odžejajo z brezalkoholnim pivom, Radlerjem ali Maltom. Nič več ne odlašajte in opravite nakup še danes. Kliknite na zgornji odebeljeni napis in že v naslednjem trenutku boste lahko brskali v spletni trgovini Rundasekunda.

Preberite tudi:

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja