Laško pivo IPA

Laško IPA vam bomo predstaviti v nadaljevanju današnjega članka. Če torej želite spoznati to specifično pivo, vam svetujemo, da nadaljujete z branjem članka. Vse na enem mestu o Laško IPA!

Posebnost Laškega IPA piva

Laško IPA ali India Pale Ale je precej priljubljeni stil piva, ki je znan povsod po svetu. Gre namreč za predhodnika današnjega Pale Ale stila. Njegova posebnost je ta, da tekočina vsebuje veliko več hmelja kot običajno pivo. Ravno zaradi tega pa je njegov okus nekoliko bolj specifičen. Sicer tovrstna tekočina spada med lažja piva in se več kot odlično prileže ob naslednjih jedeh: školjke, morske sadeže in sushi, pice in ocvrta hrana, testenine (lahke, brez kakršnih koli dodatkov oziroma omak), azijska in tudi mehiška hrana (oz. bolj »spicy« jedi).

Laško IPA

Poudariti moramo, da Laško IPA s svojim okusom navdušuje mnoge. Gre za tekočino, ki je v prvi vrsti namenjena vsem drznim raziskovalcem novih okusov. Uporaba posebnih, čisto novih sort slovenskih hmeljev, kot sta Styrian Wolf in Styrian Colibri, pričara zares vznemirljive in presenetljive arome grenivke, limone, limete in bezga. Vse to na enem mestu! Poleg naštetega pa tako lahkotne, nežne zeliščne note vodijo domov, in sicer v Kraljestvo Zlatoroga. Gre za alkoholno pijačo, saj vsebuje 5,2 % alkohola. Najbolj primerno pa jo je servirati ohlajeno na temperaturo od 8 do 10ºC.

Preberite tudi:

Ste vi že poskusili to pijačo?

Pa vi, ste to pijačo že poskusili? Če vaš odgovor ni pritrdilen, potem vam svetujemo, da čim prej naročite svoj »six pack« Laško IPA. Iz pločevinaste embalaže ga prelijte v kozarec in pred vami bo tekočina – zlate do bakrene barve, ki ima srednjo vsebnost sladu. Tudi njegov vonj vas bo prav gotovo navdušil, saj izredno diši! Nekateri menijo, da je ta pijača preveč grenka. Mi pa pravimo, da je to odvisno od vsakega posameznika in definitivno od njegovega okusa. Če ste to tekočino pili bolj v začetku trenda, potem zagotovo veste, da je v pivih takrat prevladovala predvsem bolj sveža aroma, sedaj pa so pivovarji proces usvojili do te mere, da znajo do potankosti izkoristiti arome hmelja.

Laško IPA v kozarcu

Predlagamo vam, da tudi vi omenjenemu pivu date priložnost! Če pa vam nikakor ne bo všeč njegov okus, vam svetujemo, da se odžejate s katerim koli drugim pivom. Pa saj to je največji čar v pivovarstvu! Poleg tega pa je tudi dejstvo, da nimamo vsi enakega okusa.Nazadnje vas naj še spomnimo, da je izredno pomembno tudi skladiščenje oziroma hramba omenjenega piva. Najbolj priporočljivo je, da tovrstna tekočina ni izpostavljena veliki količini svetlobe ali pa visokim temperaturam. Če do pijače dostopa preveč svetlobe in temperatura okolja ves čas niha, pa se lahko okus še tako zelo kvalitetnega piva pokvari že pred odprtjem pločevinke. Ker verjamemo, da se temu želite izogniti, zato poskrbite za optimalno hrambo!

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja