Radler kumara

Radler kumara velja za enega izmed najnovejših okusov tovrstnih pijač. Na voljo je v steklenici ali pločevinki, vsebuje pa 2 % alkohola. Čeprav so v naši največji pivovarni v vseh teh letih pripravili že številne okuse Radlerjev, je ta kar precej drugačen. Priprava Radler kumara je namreč bila pravi izziv za pivovarje, ki jim je uspelo ustvariti okusen napitek. V nadaljevanju današnjega članka vam bomo predstavili še več informacij povezanih s tem pivom. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Lastnosti pijače Radler kumara

Radler kumara ima precej motno slamnato rumeno telo, za kratek čas pa mu »pokrivalo« ustvari tudi bela puhasta glava – pena. Ta ni tako zelo bogata, kot ste morda tega vajeni pri klasičnem pivu. Njegova aroma ni ravno izrazita s kumaričnim značajem, saj v nasprotnem primeru ne bi bil Radler kumara tako zelo piten. Okus precej bolj spominja na grenivko z dodatkom svežine kumare, ki pa kasneje le nekoliko bolj pokaže svoj pravi značaj oziroma karakter. V okusu je sprva mogoče zaznati malo sladkobe, ki pa jo prevzame zelo svež in precej lepo prikazan karakter kumare s svojim rahlo grenkobnim značajem. Gre za zanimivo tekočino, ki pa deluje nekoliko drugače od vseh ostalih. Povzamemo lahko, da je Radler kumara osvežilna mešanica svetlega lager piva ter sadnega soka z nižjo stopnjo alkohola. Ker vsebuje alkohol, ga ne smejo uživati mladoletne osebe. 

Sicer pa se lahko z njim odžejajo vsi tisti, ki radi preizkusijo kakšen nov in zanimiv okus. Poleg te pijače pa je izredno priljubljen tudi Radler z okusom grenivke. Ta je dobro poznan že po svojem izredno dišečem vonju. Gre torej za mešano pijačo iz svetlega piva in osvežilne pijače s sadnimi sokovi. Kot smo že omenili, je ta tekočina poznana po značilnem vonju piva in grenivke. Je prijetnega sladkega in hkrati grenkega okusa. Ta Union lahko poskrbi za popolno dvojno osvežitev. Osvežilna mešanica svetlega lager piva in sadnega soka pa vsebuje nižjo stopnjo alkohola.

Sestavine te tekočine

Pa naj vam še bolj natančno nastavimo sestavine te tekočine: svetlo pivo 50% (voda, ječmenov slad, ječmen, koruzni zdrob, hmeljni ekstrakt), osvežilna pijača 50% (voda, sladkor, zgoščeni sok limon, zgoščeni sok grenivk (sadni delež 1,3 % v Radlerju), ogljikov dioksid, zgoščeni sok pomaranč in acerole, naravna aroma grenivke, naravne arome, stabilizator (gumi iz zrn rožičevca). Ta tekočina ima kar 6 % sadni delež! Na voljo pa je tudi v brezalkoholni različici. 

radler kumara sestavine

Tako, pa smo prišli do konca današnjega članka. Svetujemo vam, da poskusite zgoraj omenjena okusa tovrstne pijače, saj vas bo eden izmed njiju prav gotovo očaral. Poleg tega pa vam še priporočamo, da si pred poletjem v svoji kleti naredite zalogo teh pijač, ker se z njimi v poletnem času človeško telo najbolje in najhitreje odžeja. Opravite nakup še danes!

Published
Categorized as Pivo

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja