Vrhunsko belo vino

Vrhunsko belo vino lahko naročite preko največje spletne vinoteke pri nas. To je vinoteka eVino, kjer ponujajo različne alkoholne pijače – vrhunsko belo vino, rdeče vino, žgane pijače (rum, gin, vodka, teqila, cognac, domače žganje, grappa, whiskey) in drugo (čaji Revolution, pivo, kavo, fever tree). 

Belo vino je pri nas precej iskano in priljubljeno

Belo vino vrhunske kakovosti je pri nas precej iskano, saj je zelo priljubljeno. Naši vinarji skrbijo za širok izbor oziroma ponudbo vin. Med vrhunsko belo vino uvrščamo: beli in sivi pinot, rumeni in sladki muškat, rizling, sauvignon, chardonnay, traminec, malvazija, belokranjec, renski rizling, rebula, haložan, šmarnica in rumeni plavec, beli sremičan. Ste vedeli, da vinarji belo vino pridelujejo tako iz belega, kot tudi iz rdečega grozdja? V postopku pridelave vina vinogradniki sok ločijo toliko časa prej, da se ta ne napoji z barvo rdečih grozdov. 

vrhunsko belo vino

Veliko Rebula (2019)

Najprej naj vam predstavimo vrhunsko velo vino – Veliko Rebula (2019), ki je zlatorumene barve z jatnarnim odtenkom. Suho, mehko, dokaj toplo, sveže in mineralno okusno vino, ki omogoča zaznavanje rahlega tanina. To je ntenzivno vino, ki deluje uravnovešeno, a mladostna svežina nakazuje, da ima pred sabo še velik potencial za staranje. Tekočina je polnega telesa – poudarjene elegance in dolge obstojnosti, v kateri se odseva prezrelo sadje, sladke začimbe in zelišča. Vsebuje 12,50 % alkohola. Zanj pa boste v spletni vinoteki eVino odšteli 34,79 evrov. 

Veliko Rebula

Chardonnay

Kot drugo vrhunsko belo vino vam predstavljamo edinstveni Chardonnay. Ta tekočina svetlo zlate barve ponuja čudovit okus po breskvah in granatnem jabolku ter noti kutine. Na nosu se prepletajo delikatne arome brioša, bele breskve, svežega manga in medu. To vino vsebuje 14 % alkohola. Pridelan je v Italiji (Toskani), kjer vpliv morskega vetriča in hladnih noči omogoča pridelavo tega belega vina v izbranih parcelah Monteverro.  Ta se z elegantno, svilnato teksturo ter svežino in finostjo poveže z velikimi vzorniki. Zlato rumeno barvo, kompleksnost in note karamele dolguje staranju v barikih in betonskih jajcih, arome limone, hruške, kutin in ananasa, mandljev in zrelega jabolka pa idealnim podnebnim razmeram. Poudarti moramo, da je Chardonnay zares pravo vrhunsko vino, ki izvira iz majhne parcele na najboljšem pobočju. Proizveden je v zelo majhnih količinah. Za eno steklenico (0,75l) boste odšteli 89, 90 evrov. 

Chardonnay

Corton-Charlemagne

Nazadnje pa vam želimo predstaviti še odlično klasiko Burgundije, Corton-Charlemagne iz Domaine Bonneau du Martray. Ta tekočina je izražena v zelo dolgi strukturi in ponuja harmonično in močno vino s sadnimi aromami ter izredno elegantno mineralnostjo.

Charlemagne

Proizvedena je v Franciji (regiji Burgundija) in vsebuje 13,50 % alkhoola. Staranje poteka v dveh fazah: prvemu letu v sodih (tretjina novega lesa) sledi sestavljanje različnih letnikov v posodah iz nerjavečega jekla – vino nato še nadaljnjih 6 mesecev pred stekleničenjem starajo v lesenih sodih. Za eno steklenico (0,75l) boste v spletni trgovini eVino odšteli 330,90 evrov. 

Published
Categorized as Vino

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja