Vrhunska rose vina

Vrhunska rose vina so precej priljubljena tudi pri nas. Od sedaj naprej jih lahko naročite in kupite kar preko spletne vinoteke eVino, kjer imajo skozi celo leto na voljo vrhunska rose vina. 

Rose vina pridelujejo iz rdečega grozdja

Za vrhunska rose vina je značilno, da jih pridelujejo iz rdečega grozdja. To pomeni, da ne gre za mešanico iz rdečega in belega vina. Za pridelavo uporabljajo rdeče grozdje, ki ga pustijo na kožicah le nekaj ur, da se prenese zelo malo rdeče barve. Na barvni odtenek pa v prvi vrsti vpliva trajanje maceracije. Barve tovrstnih vin v spletni vinoteki eVino se razlikujejo in se gibljejo od nežno lososove, preko čebulne do rožnate. Poleg tega še velja, da so  provansanska tovrstna vina izredno svetla in nežna, slovenska tradicija pa zapoveduje precej temnejša rose vina. Slednja so včasih tudi močne rdeče barve. Določena vrsta grozdja, ki se uporablja za pridelavo tega vina, ni tako zelo pomembna. Kar je tudi eden izmed glavnih razlogov, da je le redko navedena na etiketi. Za tovrstne tekočine se namreč uporabljajo skorajda vse sorte rdečega grozdja. 

Rdeče grozdje

Rose Reserve Charles Heidsieck

Sedaj pa naj vam predstavimo tri priljubljena vrhunska rose vina, ki jih lahko naročite v omenjeni spletni vinoteki. Rose Reserve Charles Heidsieck je elegantno biserne roza barve. V vinu prevladujejo arome breskev, češenj in brusnic. Je polnega telesa z dolgim aromatičnim zaključkom in vsebuje 12 % alkohola. Pridelujejo ga iz grozdja Chardonnay in Modri pinot. To vino je zorelo kar 10 let na drožeh! Na nosu je globoko prežet z bujnimi notami kirša, zrelih češenj, mesnatih sliv in brusnic. V ustih je mogoče zaznazi maslene note in okus po briošu ter kandirani grenivki. Ta pijača se lahko kombinira z belim mesom, morskimi rižotami, ribami, testeninami, zelenjavnimi rižotami ali pa se uporabi kot aperitiv. Če se boste odločili za nakup tega vina, boste za eno  steklenico (0,75l) odšteli 112,90 evrov.

Rose Reserve rose vino

Krug Rosé.

Nazadnje naj vam predstavimo Krug Rosé. To je ekstravaganten šampanjec, v katerem sta intenzivnost in eleganca Krugovega stila združeni s svojevrstnim občutkom. Vino je zvrst Modrega pinota, Chardonnaya in Pinota Meunier. Zorenje pa traja 7 let. To  daje vinu eleganco in značaj. Bledo roza-zlato barva in izredno prijeten bouquet sta uvod v obilico svežih, eksotičnih okusov, ki jih boste želeli okusiti le ob najbolj pomembnih priložnostih. Okus je svež, svilnato mehek in eleganten. V ustih je celo zaznati okus gozdnih jagod, ingverja in kutine. To vrhunsko vino se odlično prileže ob morskih rižotah, robah, belem mesu oziroma perutnini. Če se boste odločili za nakup, boste za tovrstna vrhunska rose vina odšteli v spletni vinoteki eVino 292,05 evrov. Gre za znižano ceno, saj je bila prej steklenica dosegljiva po ceni 325,49 evrov. 

Krug Rose

Prijazno vas vabimo, da pokukate v omenjeno vinoteko in si ogledate še ostalo ponudbo pijač!

Published
Categorized as Vino

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja