Lager piva

Lager piva ali tako imenovani ležaki predstavljajo sinonim za piva spodnjega vrenja. Poleg tega pa so za piva najbolj razširjena po vsem svetu. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še nekaj najbolj pomembnih informacij o tovrstnem pivu. Prijazno vas vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Vrenje lager piva

Najprej vas moramo obvestiti, da se za vrenje lager piva uporabljajo kvasovke spodnjega vrenja, in sicer pri temperaturah med 7 in 13 stopinj Celzija. V primerjavi z ostalimi pivi vrenje tovrstnega piva poteka veliko počasneje (od 5 do 10 dni). Poleg tega je znano, da naj bi bila lager piva veliko boljša, če se po končanem vrenju za nekaj časa shranijo na hladnem prostoru. Ravno s tega vidika je še toliko bolj pomembno, da nekaj časa zorijo in posledično »odležijo«. To pa je tudi razlog, da so jih nekateri poimenovali »ležaki«. Tudi barva tovrstnih piv je različna, saj sega od svetlo do bledo zlate. 

Vrenje lager piva

Ale piva

Kot zanimivost naj vam še sporočimo, da so naši predniki vse do začetka 19.stoletja najbolj pogosto varili tako imenovana Ale piva. Šele razvoj tehnologije hlajenja je namreč omogočil razcvet lagerjev. Kljub temu je znano, da k različnim okusom piv v veliki meri prispeva tudi naravna mineralna voda, kjer se nahaja proizvodnja. Tako v Nemčiji, kjer imajo značilno trdo vodo, na podlagi iste recepture ustvarijo oziroma zvarijo bistveno bolj drugačno pivo, kot na primer na Češkem, kjer imajo značilno mehko vodo. Sicer pa med najbolj znane vrste tega piva sodijo naslednja: Bock, Doppelbock, Pilsner, Temni Lager.

Ale piva

Če bi tudi vi želeli okusiti to edinstveno pivo ali pa bi se radi odžejali z njim, vas pozivamo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis in opravite nakup preko spletne trgovine Rundasekunda. Hkrati vam svetujemo, da si ogledate še ostalo (široko) ponudbo pijač, ki so jih pripravili za vas. Hitro kliknite zgoraj in že boste lahko brskali po tej spletni  trgovini. 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja