Ipa pivo

Ipa pivo je svetovno znan in predvsem izredno priljubljen stil piva, katerega polno ime je India Pale Ale. To je predhodnik današnjega Pale Ale stila. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili glavne značilnosti in lastnosti, ki jih ima Ipa pivo. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Posebnosti Ipa piva

Najprej vam moramo sporočiti, da ima Ipa pivo kar nekaj posebnosti. Ena izmed njih je ta, da tekočina vsebuje nekoliko več hmelja. Ta tekočina vas bo v steklenem kozarcu presenetila s svojo barvo, ki je zlate do bakrene barve. Njegova vsebnost sladu je srednja in tudi njegovo telo je srednje poudarjeno. Aroma je zmerna, lahko pa je tudi močna. Če se morda sprašujete, h kateri hrani ga zagotovo morate postreči, vam sporočamo, da se več kot odlično poda k pikantnim jedem, nekateri pa ga uporabljajo tudi v sečuanski kuhinji. Najbolj optimalna temperatura za serviranje tega piva pa je od 10 do 12 °C. Glede na to, da pri nekoliko nižjih temperaturah pride do izraza predvsem grenkoba, ki zasenči sadne arome, je še toliko bolj pomembno, da se pivo pred zaužitjem malce ogreje. Tako lahko zares uživate v njegovi polni paleti okusov. 

Ipa pivo

Bolj na začetku trenda je veljalo, da je bilo Ipa pivo bolj grenko. Takrat je namreč prevladovala predvsem bolj sveža aroma. Če ste tudi vi to tekočino pili bolj v začetku trenda, potem zagotovo veste, da vas je takrat v pivih zelo hitro presenetil grenak okus. Danes pa so pivovarji proces usvojili do te mere, da znajo do potankosti izkoristiti arome hmelja. Na tem mestu vas moramo obvestiti še to, da je Ipa pivo zaradi vsebnosti alkohola nekoliko bolj močno in zaradi tega tudi bolj pogosto vsebuje nekoliko večji sladkorni delež. Večkrat se tako lahko zgodi, da vam bo tekočina tako zelo všeč, da se ne boste mogli odreči vsakemu naslednjemu kozarčku. To pa je tudi glavni razlog, da vas bo naslednji dan presenetil nesramni maček ali pa celo tiger. Na intenziteto slednjega pa vpliva še dehidracija, zato vam priporočamo, da spijete tudi zadostno količino vode. 

Specifičen stil pijače Ipa pivo

Povzamemo lahko, da ima ta tekočina prav poseben, specifičen stil. To pivo je pred časom zares dobro spremenil pravila na področju pivovarstva. Uvrščamo ga med lahka piva, zato se kot nalašč odlično prileže še k: školjkam, morskim sadežem in sushiju, picam in ocvrti hrani, testeninam (lahkim, brez kremastih in drugih omak), k azijski in tudi mehiški hrana (oz. bolj »spicy« jedem). S svojim stilom navdušuje tako poznavalce kot tudi laike. Kot smo že omenili, ima ta tekočina precej specifičen okus, ki pa nekaterim ni ravno všeč. Kaj pa vi, ste ga že poskusili? Če vaš odgovor ni pritrdilen, potem vam svetujemo, da si ob gledanju vaše najljubše oddaje tokrat privoščite omenjeno tekočino. Svetujemo vam, da izberete Ipa pivo, ki ga varijo v Pivovarni Laško. Gre namreč za pravo tekočino, ki je namenjena vsem drznim raziskovalcem novih okusov.

Pivo Indian Pale Ale

Uporaba posebnih novih sort slovenskih hmeljev, kot sta Styrian Wolf in Styrian Colibri, pričara zares vznemirljive in presenetljive arome grenivke, limone, limete in bezga, medtem ko ga nežne zeliščne note vodijo domov v edinstveno Kraljestvo Zlatoroga. Vedite, da ta tekočina vsebuje 5,2 % alkohola, zato je nikakor ne uživajte pred vožnjo z avtomobilom. Svetujemo vam še, da jo servirate ohlajeno na temperaturo od 8 do 10ºC. To tekočino lahko naročite v izbranih točilnicah ali pa jo kupite v nekaterih izbranih živilskih trgovinah. Poleg tega se s prodajo te pijače ukvarjajo tudi v spletni trgovini Rundasekunda. Če želite opraviti hiter in enostaven nakup, kliknite na zgornji odebeljeni napis in pokukajte v spletno trgovino!

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja