Najdražja vina, ki jih lahko kupimo v Sloveniji

Najdražja vina, ki jih lahko kupimo v Sloveniji so od sedaj na voljo kar preko spleta. V največji spletni vinoteki eVino vas namreč skozi celo leto čaka pestra izbira vin, med katerimi so tudi najdražja vina, ki jih lahko kupimo v Sloveniji. Gre za vina, ki jih pridelujejo najbolj znani in cenjeni vinarji pri nas ter tudi drugod po svetu.

Five Traits of the World's Most Expensive Wines – Guide Me Cape Town Tours

Najdražja vina, ki jih lahko kupimo v Sloveniji, lahko najhitreje najdete tako, da na spletni strani eVino najprej določite filtre – ceno (ta lahko seže tudi do več kot 8.000 evrov), barvo vina (rose, belo, rdeče), stil, sorto, letnik pridelave, državo in še več. Verjamemo, da boste nad njihovo ponudbo pozitivno presenečeni in očarani. 

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili nekatera najdražja vina, ki jih lahko kupimo v Sloveniji – v spletni vinoteki eVino. Če ste vsaj malo radovedni ali pa bi želeli svojemu najboljšemu prijatelju podariti zelo cenjeno vrhunsko steklenico vina, potem vam svetujemo in vas obenem prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Najdražja vina so z razlogom draga

Najprej vam predstavljamo več kot odlično klasiko Burgundije, Corton-Charlemagne (letnik 1997) iz Domaine Bonneau du Martray. Gre za vino, ki je izraženo v zelo dolgi strukturi in ponuja harmonično in močno aromo s sadnim pridihom in elegantno mineralnostjo. To vino je bogato belo in vsebuje 13,50 % alkohola. Če se boste odločili za nakup, boste za eno steklenico odšteli 313,90 evrov.

Slovenian wines and wine tours » Visit Ljubljana

Kot zanimivost naj še omenimo, da staranje te tekočine poteka v dveh fazah: prvemu letu v sodih (tretjina novega lesa) sledi sestavljanje različnih letnikov v posodah iz nerjavečega jekla. Vino potem še nadaljnjih 6 let starajo v sodih, potem pa jih nalijejo v steklenice, kjer jih stekleničijo. Če se vam ta tekočina ne zdi (pre)draga, potem vam svetujemo, da si ogledate še dražja vina, ki jih lahko naročite v spletni vinoteki eVino. Med njimi je Château Pétrus Petrus – letnik 2012.

Petrus 2012, Château Pétrus - eVino.si

V ospredje so postavljene sadne note, z elegantno teksturo. Arome so intenzivne z značajem tartufov, temne čokolade, začimb, črnih češenj, borovnice in slivovega žganja. Okus je močen po temnih sadežih, koncentriran in z zelo dolgim pookusom, ki prinaša češnjev liker in črne zrele slive. Na tem mestu naj še kot zanimivost omenimo, da je posestvo Petrus locirano v Franciji (regiji Bordeauxu). Gre za nekoliko manjše posestvo, ki meri manj kot 12 hektarjev. Pri njih proizvajajo eno izmed najboljših, a hkrati najdražjih vin na svetu. Njihovi vinogradi so v celoti posajeni z Merlotom. Omenjeno vino vsebuje 14,50 % alkohola in je bogato rdeče barve. Prejelo je zelo visoke ocene, precej visoka pa je tudi njegova cena. Če se boste odločili za nakup steklenice (0,75 l) boste zanjo odšteli 3.850,00 evrov.

Slojevito in niansirano vino z izjemno strukturo

Nazadnje naj vam predstavimo še paradno vino AALto PS (2017 18L). Gre za slojevito in niansirano vino z izjemno strukturo. Njegova barva je globoko vijolična, kar odraža barvo in značaj grozdja Tempranillo. To je vino, v katerem intenzivnost zadovoljuje finese, saj je več kot odlično uravnoteženo s tanini.

PS AAlto 2017 18L - eVino.si

Slednji se prepletajo s sladko aromo sadja in začimb. Na nosu nudi čudovito sveže sadne vonje robide, borovnice in temne slive, zaznane pa so tudi arome francoskega hrasta. Okus je prav zares tipičen za sorto Tempranillo: robidnice, sladki koren, s sekundarnimi notami slivnega likerja, kavnih zrn, svežega tobaka in sladkih začimb. Vsebuje 14,50 % alkohola, zanj pa boste odšteli 3.524,90 evrov.

Ob koncu tokratnega članka naj vas še enkrat prijazno povabimo, da si s klikom na zgornji odebeljeni napis ogledate najdražja vina, ki jih lahko kupimo v Sloveniji. Prepričani smo, da boste v spletni vinoteki eVino tudi vi našli pravo steklenico »rujnega«, ki bo ustrezala vašemu žepu in okusu. Pa na zdravje!

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja