Heineken

Heineken podjetje je ustanovil Gerard Adrian Heineken, ki se je rodil leta 1841 v družini amsterdamskih trgovcev. Leta 1864 se je odločil za nakup pivovarne »De Hooiberg« v Amsterdamu. Že takoj na začetku se je usmeril v varjenje brezkompromisnega premium lagerja. Bel je navdušenec nad zadnjimi pivovarskimi inovacijami tistega časa in tako je postal prvi pivovar na našem planetu, ki je ustanovil tudi svoj laboratorij za nadzor kakovosti.

Heineken

Nastanek Heinekena

Kot zanimivost na tem mestu pa lahko dodamo še dejstvo, da je veliko naredil tudi za mesto Amsterdam. Leta 1873 je Gerard ustanovil majhno družinsko pivovarno, in sicer v središču mesta Amsterdam. Že takrat je mesto kar prekipevalo od življenja in energije. Zapišemo lahko, da je pivovarna rasla tako zelo hitro, kot tudi Amsterdam. Prav tako pa je rasla tudi Gerardova predanost kakovosti, zaradi česar je pivo postalo prava instantna uspešnica. To mu je uspelo, ne da bi pri tem izgubil najbolj pomembno vizijo: ostati družinska pivovarna, ki postavlja čistost in obenem tudi odločnost omenjene pijače na prvo mesto.

Heineken Pivovarna

Nagrade čez zgodovino

Čeprav bi lahko rekli, da je varjenje piva Heineken nagrada že sama po sebi, pa je vedno še toliko bolj lepo, če te cenijo. Ko je imel Heineken še relativno majhno pivovarno, so mu podelili zlato medaljo na Mednarodni pomorski razstavi leta 1875. Kmalu zatem pa je ta nizozemski proizvajalec piva postal največji izvoznik piva v Francijo. Čez nekaj let (1889) je nov lager pivovarne Heineken na svetovni razstavi v Parizu osvojil zelo prestižno, veliko nagrado, ki se je imenovala Grand Prix. Leto kasneje pa je pivovarna začela oskrbovati tudi restavracijo v znamenitem Eifflovem stolpu. Sledilo je še mnogo več nagrad, a ta zgodovinska mejnika še vedno krasita izdelke omenjene blagovne znamke.

Heineken leta 1889

Odkritje kvasa

V 19. stoletju so odkrili edinstvene A-kvasovke. Vse od takrat je ta kvas ključen element pri zagotavljanju tipičnega ravnovesja z rahlimi sadnimi toni. Ravno v takšnega pa so se zaljubili ljudje po celem svetu. Vedite, da bodo pri Heineken-u večno zvesti njihovim A-kvasovkam, zato nikoli ne bodo potrebovali rezervnega načrta. 

Cilj družbe

Povzamemo lahko, da ima omenjena družba precej bogato zgodovino. Veliko se je povezovala tudi s svojimi podporniki na različnih ravneh. Še posebej so ponosni na dejstvo, da so kljub njihovi rasti ostali majhna pivovarna, ki želi doseči odličnost in zadostiti potrebe svojih potrošnikov na oseben način. Ravno zato lahko omenimo, da vedno iščejo nove in inovativne načine za zbliževanje z njihovo ciljno publiko. Zaradi tega pa tudi sodelujejo pri številnih sponzorstvih. To jim omogoča, da so prisotni tam, kjer so prisotne tudi njihove stranke. Gre za to, da na tak način lahko postanejo del njihovega življenjskega sloga!

Liga Prvakov

Svetovno priznanje

Zaradi več kot 150 let nenehne predanosti čistosti in kakovosti je pivo Heineken postala najbolj znana blagovna znamka na svetu. Ko zagledate rdečo zvezdo na zeleni steklenici, zagotovo dobro veste, da bo vsak ledeno hladen in tako svež požirek prinesel tisti bogat, zadovoljujoč okus z dodatkom blagih sadnih not. Ta tradicija okusa, ki živi že tako dolgo in je po zaslugi preprostosti, kakovosti sestavin ter natančni pozornosti pivovarskega procesa tako zelo priljubljena!

Okus

Pivo lahko kupite ali naročite v Sloveniji. Omenjena pijača ima izredno uravnotežen okus in še omenjene sadne arome, ki vas bodo naravnost očarale. Kjerkoli že boste, vam predlagamo, da uživate v kančku prefinjenosti s hladno pločevinsko ali steklenico tega piva. Slednji vam prinaša osvežujoč okus, ki mu svetloba in zrak ne pridejo do živega! Za ohranjanje uravnoteženega in bogatega okusa poskrbi pločevinka! Omenjeno pivo vsebuje 5 % alkohola. V kolikor pa niste ravno ljubitelji alkoholnih pijač, pa vam svetujemo, da poskusite to pivo v brezalkoholni različici. Vsekakor vas bo očaral njegov edinstveni, osvežujoč okus!