Nefiltrirano Pivo

Nefiltrirano pivo ima prav poseben okus, ki je v primerjavi s klasičnim oziroma filtriranim pivom mnogo bolj bogat in tudi poln. Poleg tega ima nefiltrirano pivo še značilno gosto peno. Ali ste vedeli, da je njegova barva nekoliko motna? Ja, prav zares! To boste opazili v steklenem kozarcu, saj motnost nastane kot posledica še ne končanega fermentacijskega procesa. Slednji pa je zelo koristen, saj vpliva na odličen okus. Na tem mestu vam predlagamo, da omenjeno pijačo tudi sami poskusite in spoznate okus tega specifičnega, edinstvenega piva!

Nefiltrirano Pivo

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več zanimivih informacij in podatkov o tej pijači – nefiltriranem pivu. V kolikor želite izvedeti več o tem, vas prijazno pozivamo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli kaj novega!

Lastnosti

Na začetku tokratnega članka vam bomo predstavili nekaj ključnih lastnosti te pijače, ki jih je dobro poznati. Nefiltrirano pivo ima kar nekaj lastnosti in pa tudi prednosti. Ena izmed njegovih najbolj očitnih lastnosti je ta, da je to pivo neobdelano. To je mogoče razbrati tudi iz njegovega imena ne-filtrirano. Gre za to, da pivovarji te pijače ne filtrirajo tako kot klasična piva. Razno zaradi tega pa je pivo dosti bolj naravno. Naj poudarimo, da je zanj značilno, da ima mnogo bolj poln oziroma bogat okus, ki vas bo očaral in zadovoljil ob čisto slehernem požirku. Zanj pa velja še to, da vas bo njegov okus in prijeten vonj razvejal v vseh njegovih aromah, in sicer čisto vse do zadnjega požirka.

Sestavine

Nefiltrirano pivo se prodaja v pločevinki ali steklenici, v pivnicah pa ga boste našli tudi v obliki »točenega«. Ena izmed njegovih značilnosti je povezana še z njegovimi temeljnimi sestavinami, ki so enake kot pri ustvarjanju klasičnega piva. Te sestavine pa so: slad, voda, pivski kvas in hmelj. Kot smo že omenili, se te vrste pijač ne obdeluje, kar pomeni, da je postopek fermentacije prisoten ves ta čas. Naj še omenimo, da je ravno zaradi vseh naštetih lastnosti nefiltrirano pivo izredno osvežilno in predvsem zelo pitno. Nekateri so naravnost navdušeni nad njegovim okusom, med tem ko le redke slednji še ni prepričal. 

Nefiltrirano Pivo v pločevinki

Kje nastaja?

Ali veste, v kateri pivovarni nastaja to edinstveno nefiltrirano pivo? Odgovor je – v Pivovarni Union. Za korak stran od tradicionalnih pijač je poskrbelo njihovo edinstveno »nefiltrirano«. Kot smo že omenili, je zaradi popularnosti postalo na voljo tudi v ustekleničeni obliki. Njegova barva je zlata, popolnoma motna, prekriva pa ga srednje velika in lepo obstojna, puhasta bela pena. Aroma je precej izrazita, zato se v našem nosu najprej zberejo travne note hmelja, skupaj z nekaj kruhastega značaja, ki pa je bolj v ozadju. Sledijo jim še rahlo kiselkasti pridihi žita, ki pa niso niti premočni niti prešibki. Konec zaznamuje srednje nežna hmeljna grenkoba, ki se prenese naprej v pookus. Takrat pa do izraza pride še kar precej občuten začinjeni značaj. 

Pivovarna Union

Kako ga kupiti?

Nefiltrirani Union ima srednje polno telo, živahno karbonacijo, ki doda k svežemu občutku in pripomore k temu, da je pivo še toliko bolj priljubljeno. Verjetno se sprašujete, kje bi lahko kupili omenjeno pijačo. Naj poudarimo, da je to pivo na voljo v različnih živilskih trgovinah, naročite pa ga lahko tudi v določenih gostilnah, restavracijah ali barih. Poleg tega pa to pijačo prodajajo tudi preko spleta. V spletni trgovini Rundasekunda si lahko ogledate njihovo široko ponudbo pijač, dodatkov za pitje piva, vina ali žganih pijač in še veliko več dodatkov, ki so jih pripravili za vas. Poleg tega lahko naročite še paket (24 enot po 0,5 l na posamezno enoto) nefiltriranega piva, ki pa ga boste prejeli v tako imenovani pločevinasti embalaži.

Nakup piva preko spleta

Ko boste prejeli ta paket s pijačo, vam svetujemo, da k sebi povabite svoje prijatelje, sorodnike ali kogarkoli drugega in mu ponudite to osvežilno pivo. Slednje ne sme manjkati niti na rojstnodnevnem praznovanju, ob gledanju nogometne ali katere koli druge tekme, na počitnicah in seveda ob uživanju na plaži. 

Konzumacija

Na tem mestu vam predlagamo, da si za še boljšo izkušnjo pri pitju omenjenega piva poskrbite tudi za primerne kozarce ali tako imenovane krigle za pivo. V njih namreč ta pijača lahko popolnoma zadiha in pa sprosti vse svoje arome. Obenem pa se lahko še ravno prav speni, kar je v pločevinski ali steklenici nekoliko bolj omejeno. Poleg praktičnosti pa so kozarci za pivo tudi zelo elegantno oblikovano in delujejo lepo. Oblikovalci so poskrbeli za edinstveno obliko, ki pa jo ima tudi nepogrešljivi vrček za pivo Union. Na tem mestu naj vas opozorimo, da steklenih kozarcev ne umivajte v pomivalnem stroju, saj lahko slednji poškoduje stekleno površino (izbriše nalepke, različne napise ali logotipe in drugo). Priporočamo vam, da si raje vzamete nekaj minut časa in omenjene kozarce umijete z rokami. Tako boste namreč poskrbeli za daljšo življenjsko dobo kozarcev in za njihov lep videz. 

Zakaj je nastalo?

Ob koncu tokratnega članka naj vam na kratko predstavimo še razlog, zakaj je nastalo Union svetlo nefiltrirano pivo? Odgovor je zelo preprost – nastalo je iz radovednosti. Izjemno priljubljeno je zaradi odličnega, osvežujočega okusa, je izjemno pitno, s harmonično hmeljno grenčico. Vsebnost tradicionalne Union pivske kvasovke pa mu dajejo karakterno motnost in obenem tudi polnost okusa. Opozarjamo vas, da tega piva ne pijete predno boste sedli za volan, saj vsebuje 4,9 % alkohola. Predlagamo pa vam, da si ga privoščite po napornem delovnem dnevu, po treningu ali pa preprosto takrat, ko se vam ga bo zahotelo. Svetujemo vam tudi, da imate to pijačo ves čas na zalogi, shranjeno v vašem hladilniku ali katerem koli drugem hladnejšem prostoru.