Union

Union pivo je eno izmed najbolj prodajanih pri nas. Le kako ne bi bilo, če pa je tako okusno in osvežilno. Pa vi, ste se že kdaj osvežili z njim? V kolikor vaš odgovor ni pritrdilen, potem je skrajni čas, da ga poskusite. Zagotovo boste navdušeni nad njegovim okusom. 

Union

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij in podatkov o omenjenem pivu in o pivovarni, kjer ga varijo. V primeru, da želite izvedeti o tem kaj več, vam predlagamo, da nadaljujete z branjem. Za vas smo na enem mestu zbrali veliko zanimivih informacij. 

Pivovarna Union

Pivo Union varijo v eni izmed največjih pivovarn v Sloveniji, in sicer v Pivovarni Union. Slednja je bila ustanovljena leta 1864 v Ljubljani. S prodajo 51,11 % delnic Pivovarne Laško je ljubljanska pivovarna 13. aprila prešla v roke nizozemske pivovarne Heineken International. Pivovarna Union se še danes nahaja v Ljubljani, in sicer na Celovški cesti. Glede na to, da je res velika, jo boste zagotovo opazili že od daleč. Na njej je tudi velik napis, ki vas že od daleč pozdravlja in vabi, da se ustavite tam. V omenjeni pivovarni so zvarili že zelo veliko pijač, ki so jih ljudje preprosto »vzljubili«. Na tem mestu zatorej lahko pišemo o Union klasikah, ki imajo že dolgoletno tradicijo in edinstveni karakter. Ravno zaradi takšnih lastnosti pa so nepogrešljive spremljevalke številnih romantičnih, globokih pogovorov, lahkotnih druženj, novih spoznanj, prijateljstev in seveda odličnih rojstnodnevnih zabav.

Pivovarna Union

V nadaljevanju vam bomo predstavili še nekaj najbolj priljubljenih pijač, ki jih izdelujejo ali pa varijo v omenjeni pivovarni. Najprej vam bomo predstavili Union svetlo pivo, ki ga že nekaj let uvrščamo v sam vrh nenadomestljivih alkoholnih pijač. Slednji ima namreč izrazito specifičen in bogat okus, ki pa ga dopolnjuje ravno prav izražena grenčica. Poleg tega pa ima tudi izjemno dišeč vonj. Ravno iz tega razloga vam predlagamo, da ga pred zaužitjem tudi povohate, saj boste zagotovo pozitivno presenečeni. Najverjetneje boste presenečeni tudi nad njegovim videzom, ki je zelo »čist«.

Konzumacija

Njegova barva je zlato-rumena in zato deluje kot kakšna kraljevska pijača. Pivovarji menijo, da to pivo ponuja pravi gurmanski užitek. Ta pijača vsebuje 4,5 % alkohola in jo zato uvrščamo med alkoholne pijače. Kot smo že omenili, vam svetujemo, da to pijačo tudi vi poskusite in se z njo odžejate. Pred zaužitjem poskrbite tudi za to, da boste pivo dobro ohladili. Najbolje bo, če bo njegova temperatura znašala od 6 do 8 stopinj Celzija. Verjemite, da boste po zaužitju v vašem telesu občutili prijetno osvežitev, pa tudi vaše počutje se bo zagotovo izboljšalo. Nikakor pa opiti ne sedite za volan, saj lahko že za prvim ovinkom pride do nesreče. 

Union Krigla

Brezalkoholno pivo

Kot drugi produkt iz zgoraj omenjene pivovarne pa vam predstavljamo Union brezalkoholno pivo, ki je iz leta v leta bolj priljubljeno. Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da si enostavno niste mogli privoščiti piva, ki vsebuje alkohol, čeprav se vam ga je v tistem trenutku zares zelo »luštalo«. Od zdaj naprej to res ni več ovira, saj so zvarili pivo, ki ne vsebuje alkohola, zato mu pravimo »brezalkoholno«.  Slednjega si lahko privoščijo stari in mladi, saj vsebuje zanemarljivo malo vrednost alkohola, ki znaša 0,5 %. Ta pa ne more vplivati na vaše psihično ali fizično počutje oziroma stanje. Natančneje lahko zapišemo, da je brezalkoholno pivo naravna izotonična pijača.

Brezalkoholno Pivo

Vpliv na telo

Slednja ima zelo pomemben vpliv na naše telo, saj prispeva k vzdrževanju in ohranjanju zadostne količine tekočine v človeškem telesu. S tem pivom se lahko odžejate kjerkoli in kadarkoli, če ga seveda imate pri sebi. Omenjena pijača vas bo zagotovo odžejala, napolnila z energijo tudi osvežila. Kljub vsemu zapisanemu pa vas moramo opozoriti, da tudi brezalkoholnega piva ne morete piti neomejeno, ampak v mejah normale. V nasprotnem primeru bo namreč pijača imela negativen vpliv na vaše počutje oziroma zdravje. 

Radler

Poleg že omenjenih pijač pa vam sporočamo, da v pivovarni Union izdelujejo še tako imenovane Radlerje. Slednje lahko kupite v alkoholni ali brezalkoholni različici, v različnih okusih. V Sloveniji je trenutno med najbolj priljubljenimi okus bezga in pa okus grenivke. Slednji vsebuje kar 6 % sadni delež, kar pa seveda bistveno vpliva na njegov več kot odličen okus. Pivovarji so celo mnenja, da Union Radler z okusom grenivke predstavlja dvojno osvežitev. Poleg tega pa vas bo zagotovo navdušil tudi njegov prijetno osvežilen vonj. Okus tega Radlerja je prijetno sladek in obenem še grenak. Radler z okusom bezga pa vsebuje nekoliko manjši sadni delež, ki znaša 4,5 %. Pri tem so za nastanek pomembne še naslednje sestavine: sokovi limete, limone in pomaranče. 

Radler

Jabolčni tat

Ali ste vedeli, da v omenjeni pivovarni ne varijo samo piva, ampak pri njih nastaja tudi jabolčni tat? Ja, prav zares! Jabolčni tat je odlično jabolčno vino, ki je nekaterim bolje poznan pod imenom cider. To pijačo delajo iz ravno prav zrelih in predvsem zelo sočnih jabolk. Le-te pa se čez čas preko tako imenovanega procesa fermentacije spremenijo v vino. 

Nakup piva

Tako, pa smo prišli do konca tokratnega članka. Upamo, da smo vas navdušili nad različnimi pijačami, ki nastajajo v omenjeni pivovarni. V kolikor se vam že dobro cedijo sline in že nestrpno čakate, da se boste osvežili z omenjenim pivom, vam predlagamo, da čim prej skočite v trgovino po pivo. V kolikor pa se vam ne ljubi, pa lahko to pivo naročite tudi preko spletne trgovine Rundasekunda in paket vam bodo dostavili že naslednji dan. To pa je res več kot odlično! Ne čakajte več in oddajte naročilo še danes!