Zala

Zala je čista izvirska voda, ki je primerna za zdravi vsakdan. Ta voda se ponaša z enakimi lastnostmi, kakor jih ima tudi pri svojem izvoru. Poudariti je potrebno, da jo odlikuje stabilna sestava in tudi malo mineralov. Zala ima nevtralen okus in je izredno osvežujoča. Ta tekočina je zares odlična izbira za potešitev želje in za osvežitev! Zaupate ji že od leta 1995, ko je kot prva embalirana voda vstopila na slovenski trg. Ali ste vedeli, da je že večkrat prejela nagrado Trusted Brand? Ja, prav zares!

Zala

V kolikor želite izvedeti še več informacij o izvirski vodi Zala, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Za vas smo zbrali največ aktualnih informacij na enem mestu. 

Vloga vode

Voda je zelo pomembna za življenje. Bistveno je, da dnevno zaužijete vsaj 2 litra vode iz vseh virov, saj le-ta prispeva k ohranjanju normalnih telesnih in tudi kognitivnih funkcij. Ali ste vedeli, da ima voda tudi pomembno vlogo pri uravnavanju telesne temperature? Ravno zaradi tega pa je ključna skrb za planet, saj le tako lahko pijemo kakovostno vodo. Zala izvirska voda se ponaša s konstantno kakovostjo in stabilnostjo mineralne sestave, ki pa jo pristojni preverjajo z rednim izvajanjem vseh potrebnih analiz zunanjih akreditiranih laboratorijev.

Proces pakiranja

Zala je torej črpana in polnjena po najvišjih standardih ter je neoporečne kakovosti. Ponaša se tudi z edinstveno kvadratno obliko plastenke in je ena in edina voda, ki jo polnijo v središču naše prestolnice, in sicer v Ljubljani. Pivovarna Union leži na prepustnih nanosih in zasipih reke Save. Slednji se širijo po celotnem območju Ljubljanskega polja. Glede na to, da so rečni sedimenti dobro prepustni, lahko na celotnem polju zasledimo izdatne dinamične količine podzemne vode. Na obrobju tega polja, kjer leži tudi pivovarna Union, pa se dobro prepustne prodne plasti menjavajo s slabo prepustnimi teko imenovanimi jezerskimi sedimenti. Kot zanimivost lahko omenimo, da se vodonosniki na tem delu napajajo iz Šišenskega hriba in deževnico ter tako imajo neposredne povezave z globljim oziroma glavnim vodonosnikom.

Zala Pakiranje

Vir vode?

Ali ste vedeli, da slednji (v povezavi z reko Savo) predstavlja celo glavni vodni vir za vodooskro s pitno vodo severnega in zahodnega dela v mestu Ljubljana. Tako lahko omenimo, da pivovarna Union sedaj vso vodo pridobiva s črpanjem iz štirih vodnjakov, ki pa se nahajajo na lokaciji pivovarne. Globina vodnjakov je različna, saj sega med 45 in 90 metri. To je ravno pravšnja globina, ki zagotavlja varnost vodnega vira pred zunanjimi vplivi. Neprepustne plasti kamnin in potek pretoka podzemne vode predstavljajo namreč veliko »bariero« za potencialno površinsko onesnaževanje v mestu ali pa bližnji okolici.  Za še bolj natančno predstavo so strokovnjaki naredili študijo, ki je pokazala, da se spodnji prodni vodonosnik napaja iz smeri ljubljanskih vrat, po dolini Gradiščice in iz Polhograjskih dolomitov. V okolici pivovarne imajo postavljenih kar devet opazovalnih vrtin, preko katerih ves čas spremljajo kakovost vode in morebitne vplive prodora onesnažene vode. 

Prednosti

Kot smo že omenili ima izvirska voda Zala enake lastnosti kot na svojem izvoru. To pa ji omogočajo: specifična geološka sestava terena, skrb za brezhibno tehnično stanje naprav ter objektov za črpanje oziroma polnjenje vode in tudi izbira kakovostnih materialov za embaliranje.

Okoljska Ozaveščenost

Že od začetka delovanja pri podjetju ustvarjajo trende na trgu, saj je bila Zala med slovenskimi ustekleničenimi vodami prva, ki je začela s polnjenjem v tako imenovane »PET plastenke«. Celo 20 % plastenke je sestavljene iz recikliranih plastenk, obenem pa ima plastenka trenutno nižji vrat in zamašek kot prve plastenke. Ali ste začutili, da je plastenka tudi lažja? Stanjšali pa so še etikete. Pozitivne učinke razvoja embalaže v smeri trajnostnega ravnanja stalno nadgrajujejo in stremijo k doseganju najvišjih okolijskih standardov!

Recikliranje